Kauppakeskus valkea

Kauppakeskus Valkea avattiin Ouluun vuonna 2016. Hybridienergiajärjestelmän toimittanut Movitek vastasi myös maalämmön keruuputkia varten tehdyistä porauksista.

RakennuttajaOsuuskauppa Arina
Pinta-alaYli 25 000 m²
Palvelut IV-urakointi LV-urakointi Rakennusautomaatio
ProjektiMaalämpöä ja kaukolämpöä yhdistävä hybridienergiajärjestelmä

Kumppanina Pohjois-Suomen suurimmalle kauppakeskukselle

Kauppakeskus Valkea avattiin Ouluun vuonna 2016. Movitek vastasi kohteen LVIA-urakoinnista. Yhtiö asensi myöhemmin myös viereisen Gallerian korttelin LVIA-järjestelmän.

Kiinteistön käyttäjien tarpeet ja liiketoiminta ratkaisivat kauppakeskukseen valitun energiajärjestelmän. Hybridienergiajärjestelmän toimittanut Movitek vastasi myös maalämmön keruuputkia varten tehdyistä porauksista.

Osuuskauppa Arinan omistamassa Valkeassa on viisi kerrosta ja yli 25 000 neliötä liiketilaa. Kahden korttelin kokoinen kokonaisuus käsittää noin 60 liikettä ja ravintolaa. Kauppakeskus Valkean ja aiemmat Gallerian korttelin sekä City- ja Sampotalon yhdistää katettu ja ympäri vuoden lämmin Kesäkatu, joka on osa Oulun keskustan legendaarista Rotuaari-kävelykatua.

Talotekniikan suunnittelussa otettiin huomioon erilaiset tarpeet, joita kauppakeskuksen toimijoilla on. Valkean energiajärjestelmä on hybridi, joka hyödyntää sekä maalämpöä että kaukolämpöä ja kaukokylmää. Talotekniikkaa ohjaa Schneider Electricin rakennusautomaatiojärjestelmä, joka varmistaa, että koko kiinteistö toimii energiatehokkaasti. Samalla liiketilat pysyvät koko ajan miellyttävinä sekä asiakkaille että Valkeassa työskenteleville noin viidellesadalle ihmiselle.

Tavaroiden kuljetus ja vastaanotto toimi kellotettuina poikkeusaikoina, useimmiten öisin.

Movitek on kokenut liikekiinteistöjen, taloyhtiöiden ja julkisen sektorin LVI-urakoitsija. Kauppakeskuksen sijainti keskellä vilkkainta kaupunkikeskustaa ja asuntojen ympäröimänä asetti rakennusprojektin toimijoille kuitenkin lisähaasteita. Työsuunnittelu ja tarkat aikataulut olivat avainasemassa myös Movitekin talotekniikkaprojektin onnistumisessa. Tavaroiden kuljetus ja vastaanotto toimi kellotettuina poikkeusaikoina, useimmiten öisin. Se vaati joustoja työajoissa myös kaikilta rakennuksella työskenteleviltä.

Muita kohteitamme

OYS 2030 – Sädehoitoyksikkö

Kesällä 2022 valmistunut uudisrakennus on osa OYS 2030 -uudistamisohjelmaa. Movitek oli mukana yksikön rakentamisessa LVI-aliurakoitsijan…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa

Hiukkavaaran lisäkoulu

Moderni koulu muunneltavilla luokkatiloilla on kaivattu lisä kasvavalle asuinalueelle. Jo suunnittelypöydällä ratkaistiin se, miten ilmanvaihto…
IV-urakointi
LV-urakointi
Pohjois-Pohjanmaa